Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιερώθηκε από την Ι.Β.Β.Υ., τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966, ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την  αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλύτερων στο παιδικό βιβλίο.
Τα βιβλία αδιαμφισβήτητα είναι θησαυρός και δεν είναι κάτι που λέγεται πρώτη φορά μα είναι απαραίτητο να δηλώνεται ξανά και ξανά.Είναι ένας κόσμος μαγικός που προσφέρει πολλά πράγματα. Προσφέρει γνώσεις, διευρύνει ορίζοντες, οξύνει το πνεύμα, αφυπνίζει τη φαντασία, πλουτίζει την ψυχή, εξευγενίζει και προσφέρει παιδεία σε ανθρώπινο επίπεδο.Πέρα από την επιμορφωτική της σημασία, είναι τρόπος διασκέδασης ή και διαφυγής ακόμα, αφού ταξιδεύεις νοερά στον κόσμο τους και σε όποια εποχή χρονικά.
Είναι πολύ σημαντικό να βάλουμε το παιδί όσο νωρίτερα γίνεται στον κόσμο του βιβλίου....


                      Η αφίσα και το μήνυμα της IBBY για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού ...
Η αφίσα της ΙΒΒΥ για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2020 αναρτήθηκε από το ελληνικό τμήμα της διευθνούς οργάνωσης. Υπεύθυνο για το ύλικο του φετινού εορτασμού είναι το τμήμα της Σλοβενίας. Το φετινό μήνυμα γράφτηκε από τον Σλοβένο συγγραφέα Peter Svetina ενώ η αφίσα φιλοτεχνήθηκε από τον Σλοβένο εικονογράφο Damijan Stepancic.
Η Λήδα βαρβαρούση είναι συγγραφέας και μας αφηγείται το παραμύθι της, Ένας πολύ γλυκός...Λύκος

Ας ακούσουμε και τον συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου που μας δίνει ιδέες για να μένουμε σπίτι δημιουργικά.




Η αφίσα και το μήνυμα της IBBY για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2020