Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΔΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ!


Αγαπητοί γονείς,
έφτασε επιτέλους η στιγμή να βρεθούμε πάλι με τα παιδιά, μέσα στην τάξη του Νηπιαγωγείου μας, έπειτα από σχεδόν τρεις μήνες καραντίνας.Όπως έχετε ήδη ενημερωθεί, αυτό θα γίνει για την ασφάλεια των παιδιών σας με κανόνες λειτουργίας, που προέκυψαν από τα νέα δεδομένα της ζωής μας! Υπάρχουν λοιπόν κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την επάνοδο των παιδιών στο σχολείο.


  • Σχηματίζονται πλέον δύο υποτμήματα για κάθε τμήμα που θα φοιτούν τα παιδιά μέρα παρά μέρα και εναλλάξ στο νηπιαγωγείο.
  • Τα υποτμήματα αυτά χωρίζονται με αλφαβητική σειρά, όπως προβλέπεται, και λαμβάνονται υπόψη  οι ημέρες φοίτησης των αδελφών των νηπίων στο δημοτικό.
  • Κατά την προσέλευση και την αναχώρηση ο γονιός δεν επιτρέπεται να μπει στο Νηπιαγωγείο. Παραδίνει το παιδί στην νηπιαγωγό στην εξώπορτα και αποχωρεί, προσέχοντας να τηρεί την απόσταση του 1,5 μέτρου από όλους τους υπόλοιπους.
  • Κάθε πρωί, πριν την προσέλευση στο σχολείο, συνιστάται η θερμομέτρηση του παιδιού. Στα παρακάτω συμπτώματα ( δέκατα, βήχας, κόπωση, δυσκολία αναπνοής, διάρροια, εμετός) κρατάμε τα παιδιά στο σπίτι και τα στέλνουμε ξανά σχολείο όταν το επιτρέψει ο παιδίατρος. Αν κατά την διάρκεια του προγράμματος του νηπιαγωγείου, ένα παιδί παρουσιάσει κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, θα ειδοποιηθείτε ώστε να το παραλάβετε αμέσως και θα πρέπει ναενημερώνετε  για την πορεία της ασθένειας του.
  • Τα παιχνίδια που χρησιμοποιούνται καθαρίζονται και απολυμένονται, ώστε να χρησιμοποιηθούν από τα παιδιά της επόμενης μέρας. Για αυτό και η ποσότητα τους έχει ελαχιστοποιηθεί.
  • Κάθε παιδί έχει τους δικούς του μαρκαδόρους, κόλα, ψαλίδι, πλαστελίνη στο συρτάρι του και δεν τα μοιράζεται.
  • Καθαρισμός και απολύμανση του χώρου γίνεται μία φορά κατά την διάρκεια του προγράμματος και μία επιμελέστερη μετά το πέςρας αυτού, από την καθαρίστρια του σχολείου.
  • Τα παιδιά ενθαρρύνονται να συνηθίσουν να πλένουν τα χέρια τους με νερό και σαπούνι, και να χρησιμοποιούν αντισηπτικό, τελειώνοντας κάθε δραστηριότητα.
  • Τα παράθυρα κάθε αίθουσας παραμένουν ανοιχτά σε όλη την διάρκεια της λειτουργίας του νηπιαγωγείου.
  • Πολλές δραστηριότητες του προγράμματος θα πραγματοποιούνται στην αυλή όποτε αυτό είναι δυνατόν.
  • Οι θέσεις των παιδιών στις αίθουσες βρίσκονται σε απόσταση 1,5 μ  περίπου μεταξύ τους.

Νιώθουμε πως όλα αυτά τα μέτρα που παίρνουμε, θα σας κάνουν να αισθανθείτε πιο ήσυχοι και ασφαλείς. Εμείς με την σειρά μας χαιρόμαστε για την εμπιτοσύνη που μας δείχνετε για την ασφάλεια των παιδιών σας.
Η αλήθεια είναι ότι πολλά για τα οποία προσπαθούσαμε από την αρχή καθημερινά, όπως η κοινωνικοποίση, η συντροφικότητα, το μοίρασμα, η επαφή, η αγκαλιά της αγάπης και της συγνώμης, βλέπομε να ακυρώνονται εξαιτίας της συνθήκης που βιώνουμε, εξαιτίας του κορωνοϊού.
Για αυτό θέλουμε να ξέρετε ότι ο στόχος μας, τις τέσσερεις αυτές εβδομάδες που μας απομένουν είναι μένοντας και εμείς ψύχραιμες, παρόλους τους φόβους μας, να διαφυλάξουμε όχι μονάχα την υγεία των παιδιών σας που είναι και παιδιά μας, αλλά και το δικαιωμά τους στην ξεγνοισιά της παιδικής τους ηλικίας και της συναισθηματικής τους ηρεμίας...
Βασιζόμαστε όπως πάντα, στην καλή συνεργασία σας και με αισιοδοξία και χαμόγελο ευχόμαστε αυτό το τέλος της χρονιάς να είναι μια καινούργια αρχή στην σχολική μας καθημερινότητα.Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι και να γίνει, πως η ζωή όπως και να 'χει είναι όμορφη...